Aphidend

Naučni naziv:
Aphidoletes aphidimyza
Uobičajeni naziv:
Mušica galica
Kategorija proizvoda:
Natural enemy
Play

Upotreba za

Upotreba za

Kada se koristi Aphidend?

Koristite Aphidend za biološku kontrolu širokog spektra vrsta biljnih vaši, posebno ako se pojavi kolonija biljnih vaši.

Kako funkcioniše

Kako funkcioniše

Kako Aphidend funkcioniše?

Kolonije biljnih vaši šire miris medne rose koji privlači odrasle muve galice. One polažu jaja u ovim kolonijama, tako obezbeđujući trenutni izvor hrane za larve. Nakon izleganja, larve parališu i zatim pojedu biljne vaši.

Specifikacije proizvoda

Specifikacije proizvoda

Informacije navedene u nastavku su samo indikativne. Prilagođeni savet može biti dat ako su dostupne informacije o lokalnim faktorima koje treba uzeti u obzir, kao što su usevi, klimatski uslovi i nivo zaraze. Za pravilan pristup, obratite se stručnjaku ili priznatom distributeru Koppert-ovih proizvoda.

Aphidend preventiva lagani tretman ozbiljan tretman
Rate 0,4 /m2 1/m2 10/m2
Interval (days) 7 7 7
Frequency - Continuously Continuously
Remarks -    

Uputstvo za korišćenje

Uputstvo za korišćenje

Primena Aphidenda

  • Otvorite bočicu Aphidenda unutar zaštićenog prostora
  • Postavite bočicu direktno na zemlju ili je okačiti između biljaka da bi bila van domašaja mrava.
  • Ne prosipajte sadržaj bočice!
  • Kada se izlegnu, muve galice će izaći iz bočice i raširiti se
  • Jedna bočica Aphidenda ima domet od otprilike 3.000 m2. Bočica od 500 ml može da introdukuje najmanje tri mušice muve galice po m2.
  • Označite mesto primene proizvoda samolepljivom nalepnicom
Play

Optimalni uslovi za primenu Aphidend-a

Kako bi postigli najbolje rezultate, primenite Aphidend u uslovima visoke relativne vlažnosti. S obzirom da su muve galice aktivne noću, bitno je održavati temperaturu tokom noći iznad 12 °C, da bi se obezbedili optimalni uslovi za ovipoziciju.

Neželjena dejstva

Pesticidi mogu da imaju (in)direktan uticaj na biološka rešenja. Saznajte koji pesticidi imaju neželjena dejstva na ovaj proizvod.

Idi na bazu podataka o neželjenim dejstvima

Rukovanje proizvodom

Rukovanje proizvodom

Rukovanje

Korisni organizmi za oprašivanje i biološku zaštitu imaju veoma kratak životni vek i zbog toga bi trebalo da se unesu u useve odmah nakon prijema. Odlaganje upotrebe može negativno da utiče na njihov kvalitet. U slučaju kada je potrebno skladištiti Aphidend, pratite uputstva ispod. Koppert B.V. nije odgovoran za gubitak kvaliteta ako se proizvod skladišti duže i/ili u drugačijim uslovima od preporučenih.

  • Skladištenje po prijemu: 1-2 dana
  • Temperatura skladištenja: 10-15 °C
  • Na tamnom mestu

Važe opšti uslovi kompanije Koppert (Koppert B.V. odn. povezanih društava). Koristite samo proizvode koji su dozvoljeni u vašoj zemlji i za vaš usev. Proverite lokalne zahteve za registraciju. Koppert ne može snositi odgovornost za neovlašćeno korišćenje. Koppert nije odgovoran za gubitak kvaliteta ako se proizvod skladišti duže i/ili u uslovima drugačijim od preporučenih.

Potrebna vam je pomoć?