Chrysopa

Naučni naziv:
Chrysoperla carnea
Uobičajeni naziv:
Zlatooka
Kategorija proizvoda:
Natural enemy
Play

Upotreba za

Upotreba za

Kada se koristi Chrysopu?

Koristite Chrysopu za biološku kontrolu biljnih vaši i mnogih drugih štetnih insekata, kao što su bele leptiraste vaši, trips i jaja moljaca. Primenite proizvod čim se štetočine pojave.

Kako funkcioniše

Kako funkcioniše

Kako Chrysopa funkcioniše?

Larve zlatooke napadaju plen i isisavaju telesne tečnosti plena. Ostaci mrtvih biljnih vaši se u potpunosti smrve, pa ih je teško pronaći.

Specifikacije proizvoda

Specifikacije proizvoda

Informacije navedene u nastavku su samo indikativne. Prilagođeni savet može biti dat ako su dostupne informacije o lokalnim faktorima koje treba uzeti u obzir, kao što su usevi, klimatski uslovi i nivo zaraze. Za pravilan pristup, obratite se stručnjaku ili priznatom distributeru Koppert-ovih proizvoda.

Chrysopa preventiva lagani tretman ozbiljan tretman
Rate 2-5/m2 5-10/m² 10-20/m²
Interval (days) 7 7 7
Frequency - Weekly 4-5 4-5
Remarks - Introduce in infested areas only Introduce in infested areas only

Uputstvo za korišćenje

Uputstvo za korišćenje

Upotreba Chrysope

  • Blago protresite bočicu pre upotrebe
  • Primenite je na zaraženom lišću
  • Za kurativne tretmane, nanesite Chrysopu direktno na jako zaražene regije
  • Proizvod može da se nanese na izolacione ploče od mineralne vune, na lišće, preko aplikatora Dibox ili prskalica Air(o)bug
Play

Neželjena dejstva

Pesticidi mogu da imaju (in)direktan uticaj na biološka rešenja. Saznajte koji pesticidi imaju neželjena dejstva na ovaj proizvod.

Idi na bazu podataka o neželjenim dejstvima

Rukovanje proizvodom

Rukovanje proizvodom

Rukovanje

Korisni organizmi za oprašivanje i biološku zaštitu imaju veoma kratak životni vek i zbog toga bi trebalo da se unesu u useve odmah nakon prijema. Odlaganje upotrebe može negativno da utiče na njihov kvalitet. U slučaju kada je potrebno skladištiti Chrysopu, sledite uputstva ispod. Koppert B.V. nije odgovoran za gubitak kvaliteta ako se proizvod skladišti duže nego što je preporučeno i/ili u neodgovarajućim uslovima.

  • Skladištenje po prijemu: 1-2 dana
  • Temperatura skladištenja: 8-10 °C
  • Na tamnom mestu (bočicu čuvati u horizontalnom položaju)

Važe opšti uslovi kompanije Koppert (Koppert B.V. odn. povezanih društava). Koristite samo proizvode koji su dozvoljeni u vašoj zemlji i za vaš usev. Proverite lokalne zahteve za registraciju. Koppert ne može snositi odgovornost za neovlašćeno korišćenje. Koppert nije odgovoran za gubitak kvaliteta ako se proizvod skladišti duže i/ili u uslovima drugačijim od preporučenih.

Potrebna vam je pomoć?