Upotreba za
Štetočine
Brašnasta vaš citrusa (Planococcus citri); vinogradarska brašnasta vaš (Planococcus ficus).
Kako funkcioniše
Način dejstva
Odrasle ženke parazitske ose parazitiraju na brašnastim vašima, posebno u drugom i trećem larvenom stadijumu, ali takođe parazitiraju i ženke brašnastih vaši citrusa (Planococcus citri) i vinogradarskih brašnastih vaši (Planococcus ficus).
Vizuelni efekat
Lutke se razvijaju u mumificiranoj koži domaćina i izgledaju kao natečene larve brašnaste vaši. Prazne lutke imaju nepravilni izlazni otvor na zadnjem kraju mumije nakon što se pojave parazitske ose.
Specifikacije proizvoda
Veličina pakovanja | 500 mumija. |
Prezentacija | Bočica od 50 ml. |
Nosač | Piljevina. |
Uputstvo za korišćenje
Primena
- Uklonite nalepnicu sa bočice prema uputstvima
- Zakačite bočicu u usev, ali ne na direktnu sunčevu svetlost
- Rasporedite u ili blizu kolonija brašnastih vaši
- Ostavite bočicu u usevu najmanje dve nedelje
- Vršite odgovarajuću kontrolu mrava
Doziranje
Doziranje Citripar zavisi od klimatskih uslova, useva i gustine brašnaste vaši i uvek treba da se prilagođava konkretnoj situaciji. Započnite primenu preventivno ili čim se pojave prvi znaci zaraze. Količina primene se tipično kreće u domenu 0,1–0,5 po m2 po oslobađanju. Oslobađanja treba da se ponove najmanje 3 puta u intervalu 1–2 nedelje. Posavetujte se sa Koppert savetnikom ili priznatim distributerom Koppert proizvoda i dobijte savet u vezi sa najboljom strategijom za vašu situaciju.
Uslovi okruženja
Parazitske ose su najdelotvornije na temperaturi oko 25 °C/77 °F. Najniža temperatura na kojoj može da se razvija je 13 °C/55 °F; dok je najviša temperatura 38 °C/100 °F.
Kombinovana primena
Treba da se kombinuje sa Cryptobug ili Cryptobug-L za efektivnu kontrolu brašnastih vaši.
Neželjena dejstva
Pesticidi mogu da imaju (in)direktan uticaj na biološka rešenja. Saznajte koji pesticidi imaju neželjena dejstva na ovaj proizvod.
Rukovanje proizvodom
Vreme skladištenja po prijemu
Применити производ што је пре могуће након преузимања. Ако је потребно, производ се може чувати 1-2 дана.
Temperatura skladištenja
10–15 °C/50–59 °F.
Uslovi čuvanja
Na tamnom mestu.
Važe opšti uslovi kompanije Koppert (Koppert B.V. odn. povezanih društava). Koristite samo proizvode koji su dozvoljeni u vašoj zemlji i za vaš usev. Uvek poštujte lokalne propise. Koppert ne može snositi odgovornost za neovlašćeno korišćenje. Koppert nije odgovoran za gubitak kvaliteta ako se proizvod skladišti duže i/ili u uslovima drugačijim od preporučenih.