Upotreba za
Koristite Delta klopku za monitoring i hvatanje muških moljaca i brašnaste vaši u zaštićenim i usevima na otvorenom polju u kombinaciji sa feromonom za određene vrste.
Štetočine
Moljci i brašnaste vaši.
Poljoprivredne kulture
Zaštićeni i usevi na otvorenom polju.
Kako funkcioniše
Način dejstva
Delta klopka treba da se koristi u kombinaciji sa feromonskim dispenzerom Pherodis Dispenzeri oslobađaju seksualni feromon koji je specifičan za određenu vrstu, koji mami mužjake ciljane vrste štetočina u klopku. Kada se nađu u klopci, oni se zaglave u lepku i lako ih je onda pronaći, izbrojati i identifikovati. Hvatanje muških jedinki takođe doprinosi smanjenju broja jaja koje polažu ženke budući da ne mogu da se pare.
Specifikacije proizvoda
Prezentacija
1 klopka sa kukom za kačenje i 1 lepljivi umetak.
Uputstvo za korišćenje
Priprema
- Savijte klopku u trougao
- Položite lepljivi umetak na dno klopke, tako da lepljiva strana bude okrenuta nagore
- Savijte oba ugla na osnovi trougla nagore
- Postavite Pherodis kapsulu u sredinu lepljivog umetka na dno klopke
Primena
- Zakačite klopke na oko 10 cm iznad useva, na mestu gde mogu lako da se pregledaju (npr. duž glavnog prolaza staklenika)
- Rasporedite klopke što je ravnomernije moguće da biste izbegli njihovo preklapanje
- Zamenite lepljivi umetak kada velikim delom bude prekriven insektima i/ili nečistoćom
Doziranje
- Koristite dve ili četiri klopke po hektaru za svaku vrstu moljca koju treba podvrgnuti monitoringu
- Za kontrolu brašnastih vaši, koristite jednu klopku na 500–1000 m²
Kombinovana primena
Koristiti u kombinaciji sa Pherodis feromonima specifičnim za datu vrstu.
Rukovanje proizvodom
Temperatura skladištenja
0–32 °C/32–104 °F.
Uslovi čuvanja
Skladištite van domašaja sunčeve svetlosti.
Važe opšti uslovi kompanije Koppert (Koppert B.V. odn. povezanih društava). Koristite samo proizvode koji su dozvoljeni u vašoj zemlji i za vaš usev. Uvek poštujte lokalne propise. Koppert ne može snositi odgovornost za neovlašćeno korišćenje. Koppert nije odgovoran za gubitak kvaliteta ako se proizvod skladišti duže i/ili u uslovima drugačijim od preporučenih.