Limonica

Naučni naziv:
Amblydromalus limonicus
Uobičajeni naziv:
Predatorske grinje
Kategorija proizvoda:
Natural enemy
Play
Play

Upotreba za

Upotreba za

Kada se koristi Limonica?

Koristite Limonicu za biološku kontrolu larvi različitih vrsta tripsa (u prvom i drugom larvenom stadijumu), kao i i jaja i larvi pamukove vaši i bele leptiraste vaši (u svim stadijumima). Primenite Limonicu na prve znakove prisustva štetočina.

Kako funkcioniše

Kako funkcioniše

Kako Limonica funkcioniše?

Odrasle predatorske grinje, nimfe i larve, love svoj plen ili čekaju da priđe pre nego što ga pojedu. Grinje se takođe hrane polenom i drugim vrstama grinja. Koristite Limonicu za veliki broj salatnih i ukrasnih vrsta, osim za paradajz.

Play

Specifikacije proizvoda

Specifikacije proizvoda

Informacije navedene u nastavku su samo indikativne. Prilagođeni savet može biti dat ako su dostupne informacije o lokalnim faktorima koje treba uzeti u obzir, kao što su usevi, klimatski uslovi i nivo zaraze. Za pravilan pristup, obratite se stručnjaku ili priznatom distributeru Koppert-ovih proizvoda.

Limonica preventiva lagani tretman ozbiljan tretman
Dosage 25-50/m2 50-100/m2 100-300/m2
Interval (days) jul-14 jul-14 7
Frequency Continuously Continuously 3-5 x
Remarks     In infested areas

Uputstvo za korišćenje

Uputstvo za korišćenje

Primena Limonice

  • Okrenite bočicu i blago je protresite pre upotrebe.
  • Pažljivo poprskajte materijal iz bočice na lišće.
  • Materijal treba da ostane na lišću najmanje nekoliko časova nakon primene.
  • Ne vršite radove na usevu nekoliko časova nakon oslobađanja predatorskih grinja.
  • Ciljajte na najmanje 5.000 tačaka oslobađanja po hektaru, koje će biti ravnomerno raspoređene po čitavoj površini.

Mere predostrožnosti: U slučaju mehaničke primene, udisanje proizvoda može da izazove povećanu osetljivost. Kao zaštita za rukovaoce i osobe koje se nalaze u blizini mesta primene proizvoda, preporučuje se upotreba maske protiv prašine.

Play

Optimalni uslovi za Limonicu

Predatorska grinja Amblydromalus limonicus nije podložna dijapauzi, pa može da se unese u usev i na temperaturi od 13 °C

Neželjena dejstva

Pesticidi mogu da imaju (in)direktan uticaj na biološka rešenja. Saznajte koji pesticidi imaju neželjena dejstva na ovaj proizvod.

Idi na bazu podataka o neželjenim dejstvima

Rukovanje proizvodom

Rukovanje proizvodom

Rukovanje

Korisni organizmi za oprašivanje i biološku zaštitu imaju veoma kratak životni vek i zbog toga bi trebalo da se unesu u useve odmah nakon prijema. Odlaganje upotrebe može negativno da utiče na njihov kvalitet. U slučaju kada je potrebno skladištiti LimonicaLimonicu, sledite uputstva ispod. Koppert B.V. nije odgovoran za gubitak kvaliteta ako se proizvod skladišti duže nego što je preporučeno i/ili u drugačijim uslovima.

  • Skladištenje po prijemu: 1-2 dana
  • Temperatura skladištenja: 12-14 °C
  • Na tamnom mestu
  • Obezbedite ventilaciju da bi se sprečila akumulacija ugljen-dioksida

Važe opšti uslovi kompanije Koppert (Koppert B.V. odn. povezanih društava). Koristite samo proizvode koji su dozvoljeni u vašoj zemlji i za vaš usev. Proverite lokalne zahteve za registraciju. Koppert ne može snositi odgovornost za neovlašćeno korišćenje. Koppert nije odgovoran za gubitak kvaliteta ako se proizvod skladišti duže i/ili u uslovima drugačijim od preporučenih.

Potrebna vam je pomoć?