Rollertrap

Vrsta:
Sticky ribbon with wet glue
Vrsta:
Žuta ili plava lepljiva PE traka
Kategorija proizvoda:
Monitoring
Rollertrap_productshot.jpg

Upotreba za

Upotreba za

Kada se koristi Rollertrap

Koristite Rollertrap za hvatanje belih leptirastih vaši, lisnih minera, biljnih vaši, tripsa i kompostnih muva na mestima sa velikim pritiskom od napada štetočina ili na mestima u plasteniku gde se očekuje jak napad štetočina, npr. duž zabata, na otvorima za ventilaciju i ostalim otvorima.

Kako funkcioniše

Kako funkcioniše

Kako Rollertrap funkcioniše?

Žuta ili plava boja lepljive trake privlače štetočine koje se uhvate i zalepe za lepak.

Specifikacije proizvoda

Specifikacije proizvoda

Boja: žuta
Rolne su dostupne u sledećim dimenzijama:

 • 15 cm x 100 m
 • 5 cm x 100 m
 • 15 cm x 500 m
 • 30 cm x 100 m

Uputstvo za korišćenje

Uputstvo za korišćenje

Primena Rollertrapa

Pre postavljanja, uverite se da je Rollertrap dostigao sobnu temperaturu. Lepak će biti mekši i klopke će se lakše odmotavati.

Uputstvo za upotrebu:

 • Postavite Rollertrap na mesta gde se očekuje veliki napad štetočina, kao što su zabati, otvori za ventilaciju i drugi otvori.
 • Rollertrap bi, po mogućstvu, trebalo postaviti dok su usevi još uvek niski. Kada je reč o ukrasnim biljkama, ROLLERTRAP možete koristiti tokom čitave godine. Kada je reč o visokim usevima kao što su krastavac, paradajz i paprika, najbolje vreme za postavljanje je neposredno pre ili nakon prve sadnje.
 • Zakačite Rollertrap za žice useva, stubove u plasteniku ili druge noseće konstrukcije.
 • Postavite male rolne Rollertrapa na ± 25 cm iznad useva, a velike rolne Rollertrapa na ± 40 cm iznad useva.
 • Da biste olakšali postavljanje, probodite motku ili neki drugi pogodan predmet kroz središte otvora rolne što će omogućiti da se Rollertrap slobodno vrti dok se odmotava.
 • Na početku i na kraju svake staze, isecite klopku tako da bude ± 40 cm duža od noseće konstrukcije. Obmotajte višak oko noseće konstrukcije i pričvrstite ga pomoću štipaljki, spajalica ili heftalice. Možda će biti potrebno da pričvrstite središnji deo Rollertrapa da biste ga dodatno osigurali.
 • Preporučuje se zamena Rollertrapa nakon pet meseci upotrebe.
 • Za dodatne preporuke i cene obratite se lokalnom predstavniku kompanije Koppert Biological Systems.

Informacije navedene u nastavku su samo indikativne. Prilagođeni savet može biti dat ako su dostupne informacije o lokalnim faktorima koje treba uzeti u obzir, kao što su usevi, klimatski uslovi i nivo zaraze. Za pravilan pristup, obratite se stručnjaku ili priznatom distributeru Koppert-ovih proizvoda.

Rollertrap preventiva lagani tretman ozbiljan tretman
Količina - 1/1000 m² 1/500 m²
m²/jedinica - 1000 500
interval (dani) - - -
Učestalost - - -
Napomene - - -

Optimalni uslovi za Rollertrap

Rollertrap bi, po mogućstvu, trebalo postaviti dok su usevi još uvek niski. Kada je reč o ukrasnim biljkama, Rollertrap može da se koristi tokom cele godine, ali kod povrtarskih kultura je najbolje da se postavi nakon prve sadnje ili neposredno pre sadnje. Preporučuje se upotreba jednog Rollertrapa u dve ili tri leje u plasteniku. U zavisnosti od (očekivanog) napada štetočina, izaberite male ili velike Rollertrap trake.

Rukovanje proizvodom

Rukovanje proizvodom

Rukovanje

Koppert B.V. nije odgovoran za gubitak kvaliteta ako se proizvod skladišti duže nego što je preporučeno i/ili u neodgovarajućim uslovima.

Važe opšti uslovi kompanije Koppert (Koppert B.V. odn. povezanih društava). Koristite samo proizvode koji su dozvoljeni u vašoj zemlji i za vaš usev. Proverite lokalne zahteve za registraciju. Koppert ne može snositi odgovornost za neovlašćeno korišćenje. Koppert nije odgovoran za gubitak kvaliteta ako se proizvod skladišti duže i/ili u uslovima drugačijim od preporučenih.

Potrebna vam je pomoć?