Spidex

Naučni naziv:
Phytoseiulus persimilis
Uobičajeni naziv:
Predatorske grinje
Kategorija proizvoda:
Natural enemy
[Translate to Serbia:]
[Translate to Serbia:]
Play
Play

Upotreba za

Upotreba za

Kada se koristi Spidex?

Koristite Spidex za biološku kontrolu štetočina - koprivinih grinja (Tetranychus urticae). Spidex dobro funkcioniše kod svih stadijuma životnog ciklusa koprivnih grinja, ali najviše preferira mlađe stadijume. Koristite Spidex preventivno i na prvi znak prisustva štetočina.

Kako funkcioniše

Kako funkcioniše

Kako Spidex funkcioniše?

Phytoseiulus persimilis se hrani svim stadijumima koprivnih grinja, ali najviše preferira jaja. Predatorske grinje probijaju jaja i konzumiraju sadržaj. Odrasle jedinke Phytoseiulus persimilis napadaju i odrasle jedinke paučinara, ali mlađi stadijumi se hrane samo mlađim stadijumima plena. Larve ne jedu. Predatorske grinje mogu da prežive samo hraneći se koprivnim grinjama (Tetranychus spp.).

Play

Specifikacije proizvoda

Specifikacije proizvoda

  • Bočica od 100 ml sa čepom za doziranje, sadrži 2.000 odraslih jedinki
  • Bočica od 500 ml, sadrži 10.000 odraslih jedinki
  • Svaka bočica sadrži odrasle jedinke pomešane sa piljevinom

Uputstvo za korišćenje

Uputstvo za korišćenje

Primena Spidexa

  • Okrenite bočicu i blago je protresite pre upotrebe
  • Poprskajte materijal na lišće ili u Dibox aplikatore
  • Spidex može da se raspodeli mehanički pomoću (Mini)Airbuga/Airobuga

Informacije navedene u nastavku su samo indikativne. Prilagođeni savet može biti dat ako su dostupne informacije o lokalnim faktorima koje treba uzeti u obzir, kao što su usevi, klimatski uslovi i nivo zaraze. Za pravilan pristup, obratite se stručnjaku ili priznatom distributeru Koppert-ovih proizvoda.

Spidex preventiva lagani tretman ozbiljan tretman
količina 2/m² 6/m² 20-50/m²
m²/jedinica 1 300 40-100
interval (dani) 21 7 7
učestalost - 1-2x 2x
napomene - - primenite samo u zaraženim područjima
Play

Najbolji radni uslovi za Spidex

Relativna vlažnost treba da bude iznad 75%, a temperatura iznad 20 °C/68 °F najmanje nekoliko časova dnevno. Phytoseiulus persimilis ne ulazi u dijapauzu.

Neželjena dejstva

Pesticidi mogu da imaju (in)direktan uticaj na biološka rešenja. Saznajte koji pesticidi imaju neželjena dejstva na ovaj proizvod.

Idi na bazu podataka o neželjenim dejstvima

Rukovanje proizvodom

Rukovanje proizvodom

Rukovanje

Korisni organizmi za oprašivanje i biološku zaštitu imaju veoma kratak životni vek i zbog toga bi trebalo da se unesu u useve odmah nakon prijema. Odlaganje upotrebe može negativno da utiče na njihov kvalitet. U slučaju kada je potrebno skladištiti Spidex, sledite uputstva ispod. Koppert B.V. nije odgovoran za gubitak kvaliteta ako se proizvod skladišti duže nego što je preporučeno i/ili u drugačijim uslovima.

  • Skladištenje po prijemu: 1-2 dana
  • Temperatura skladištenja: 8-10 °C
  • Na tamnom mestu (bočicu čuvati u horizontalnom položaju)

Važe opšti uslovi kompanije Koppert (Koppert B.V. odn. povezanih društava). Koristite samo proizvode koji su dozvoljeni u vašoj zemlji i za vaš usev. Proverite lokalne zahteve za registraciju. Koppert ne može snositi odgovornost za neovlašćeno korišćenje. Koppert nije odgovoran za gubitak kvaliteta ako se proizvod skladišti duže i/ili u uslovima drugačijim od preporučenih.

Potrebna vam je pomoć?