Tutasan

Vrsta:
Pheromone trap
Uobičajeni naziv:
Klopka za feromone specifične za vrstu Tuta absoluta
Kategorija proizvoda:
Monitoring
Play

Upotreba za

Upotreba za

Kada se koristi Tutasan?

KoristiteTutasan za masovno hvatanjeTuta absoluta zaštićenom prostoru ili van njega. Klopke sa vodom, u kombinaciji sa drugim merama, pomažu da se ostvari efikasno suzbijanje štetočineTuta absoluta.

Kako funkcioniše

Kako funkcioniše

Kako Tutasan funkcioniše?

Tutasan je patentirani sistem klopke, čije dimenzije olakšavaju rukovanje, a opremljen je i sistemom za kontrolu nivoa vode. Koristite Tutasan u kombinaciji sa Pherodis feromonima. Kapsula oslobađa miris seksualnog feromona specifičnog za određenu vrstu. Ovaj miris mami odrasle mužjake relevantnih vrsta leptira/moljaca u klopku.

Uputstvo za korišćenje

Uputstvo za korišćenje

Primena Tutasana

Koristite 20-25 klopki po hektaru (30 klopki u slučaju zaštićenog prostora prekrivenog mrežom), ravnomerno raspoređenih duž staze i redova biljaka.

Uputstvo za upotrebu:

  • Postavite klopke u plastenik prilikom pripreme zemljišta ili presađivanja biljaka. Održavajte udaljenost od najmanje 15-20 m između dve klopke
  • Postavite klopku na zemljište, mineralnu vunu ili na maksimalnu visinu od 40 cm
  • Potrebno je kontinuirano snabdevanje vodom da bi se osiguralo, da klopka ispravno funkcioniše

Menjajte feromone na svakih 4-6 nedelja

Priprema klopke:

  • Stavite feromon u njegovu zelenu posudu i pričvrstite ga za gornji centralni deo klopke (feromonska kapsula se nalazi u centralnom delu klopke i zaštićena je)
  • Napunite klopku vodom, kao što je naznačeno. Povežite klopku sa kapaljkom i uverite se da voda pravilno kaplje u klopku.
  • Dodajte malu količinu biljnog ulja ili tečnog sapuna kao sredstvo za zadržavanje vlage
Play

Rukovanje proizvodom

Rukovanje proizvodom

Rukovanje

Sama klopka sa vodom ne zahteva posebne uslove skladištenja.

Važe opšti uslovi kompanije Koppert (Koppert B.V. odn. povezanih društava). Koristite samo proizvode koji su dozvoljeni u vašoj zemlji i za vaš usev. Proverite lokalne zahteve za registraciju. Koppert ne može snositi odgovornost za neovlašćeno korišćenje. Koppert nije odgovoran za gubitak kvaliteta ako se proizvod skladišti duže i/ili u uslovima drugačijim od preporučenih.

Potrebna vam je pomoć?