Upotreba za
Štetočine
Različite vrste tripsa.
Poljoprivredne kulture
Ne koristiti u slučaju paradajza.
Kako funkcioniše
Specifikacije proizvoda
Veličina pakovanja | 500; 2000 odraslih jedinki i nimfi. |
Prezentacija | Bočica od 100 ml. |
Nosač | Vermikulit i ljuska heljde. |
Uputstvo za korišćenje
Primena
- Blago protresite bočicu pre upotrebe
- Rasporedite materijal na mineralnu vunu, lišće i/ili u aplikatore (Dibox)
- Nanesite u grupama od najmanje 50 insekata, kako biste uspostavili populaciju i podstakli parenje
- Vodite računa da se materijal na mestu primene ne dira nekoliko sati nakon primene
Doziranje
Doziranje Thripor-L zavisi od klimatskih uslova, useva i gustine tripsa i uvek treba da se prilagođava konkretnoj situaciji. Započnite primenu čim se na usevu detektuju prve tripse. Količina primene se tipično kreće u domenu 0,5–10 po m² po oslobađanju. Oslobađanja treba da se ponove jednom ili dva puta. Posavetujte se sa Koppert savetnikom ili priznatim distributerom Koppert proizvoda i dobijte savet u vezi sa najboljom strategijom za vašu situaciju.
Uslovi okruženja
Optimalna temperatura za Thripor-L je iznad 20 °C (68 °F), a niže temperature znatno usporavaju razvoj Orius laevigatus. Efektivnost se smanjuje na temperaturama iznad 30 °C (86 °F).
Kombinovana primena
Treba da se kombinuje sa generalističkim predatorskim grinjama.
Neželjena dejstva
Pesticidi mogu da imaju (in)direktan uticaj na biološka rešenja. Saznajte koji pesticidi imaju neželjena dejstva na ovaj proizvod.
Rukovanje proizvodom
Vreme skladištenja po prijemu
Применити производ што је пре могуће након преузимања. Ако је потребно, производ се може чувати 1-2 дана.
Temperatura skladištenja
10–15 °C/50–59 °F.
Uslovi čuvanja
Na tamnom mestu, bočicu čuvati u horizontalnom položaju.
Važe opšti uslovi kompanije Koppert (Koppert B.V. odn. povezanih društava). Koristite samo proizvode koji su dozvoljeni u vašoj zemlji i za vaš usev. Uvek poštujte lokalne propise. Koppert ne može snositi odgovornost za neovlašćeno korišćenje. Koppert nije odgovoran za gubitak kvaliteta ako se proizvod skladišti duže i/ili u uslovima drugačijim od preporučenih.