En-Strip

Naučni naziv:
Encarsia formosa
Uobičajeni naziv:
Parazitska osa
Kategorija proizvoda:
Natural enemy
Play
Play

Upotreba za

Upotreba za

Kada se koristi En-Strip?

Koristiti En-Strip za biološku kontrolu belih leptirastih vaši u stakleniku (Trialeurodes vaporariorum) i leptirastih vaši duvana (Bemisia tabaci) u trećem i četvrtom larvenom stadijumu. Koristiti En-Strip preventivno i na prvi znak prisustva štetočina.

Kako funkcioniše

Kako funkcioniše

Kako funkcioniše En-Strip?

Odrasle ženke parazitskih osa parazitiraju bele leptiraste vaši u trećem i četvrtom larvenom stadijumu Na ovaj način se hrani i domaćin.

Play

Specifikacije proizvoda

Specifikacije proizvoda

Informacije navedene u nastavku su samo indikativne. Prilagođeni savet može biti dat ako su dostupne informacije o lokalnim faktorima koje treba uzeti u obzir, kao što su usevi, klimatski uslovi i nivo zaraze. Za pravilan pristup, obratite se stručnjaku ili priznatom distributeru Koppert-ovih proizvoda.

En-Strip preventiva lagani tretman ozbiljan tretman
Dosage 1,5-3/m2 3-6/m2 6-12/m2
Interval (days) 7 7 7
Frequency Continuously Min. 5x Min. 5x
Remarks Release weekly until Macrolophus is up to standard Release until control is achieved Release until control is achieved

Uputstvo za korišćenje

Uputstvo za korišćenje

Primena En-Stripa

  • Pažljivo otvorite pakovanje u zaštićenom prostoru
  • Savijte i otcepite trake sa suprotne strane od otvora za kačenje.
  • Zakačite kartice između useva, ako je moguće oko 75 cm ispod vrha biljke.
  • Izbegavajte direktnu sunčevu svetlost
  • Ne dirajte lutke
Play

Optimalni uslovi za primenu En-Strip-a

Optimalni uslovi za primenu En-Strip-a zahtevaju najmanje 24 časa prosečne temperature staklenika od najmanje 17 °C. Preporučuje se da se na nižim temperaturama koriste kartice sa pola količine lutki.

Neželjena dejstva

Pesticidi mogu da imaju (in)direktan uticaj na biološka rešenja. Saznajte koji pesticidi imaju neželjena dejstva na ovaj proizvod.

Idi na bazu podataka o neželjenim dejstvima

Rukovanje proizvodom

Rukovanje proizvodom

Rukovanje

Korisni organizmi za oprašivanje i biološku zaštitu imaju veoma kratak životni vek i zbog toga bi trebalo da se unesu u useve odmah nakon prijema. Odlaganje upotrebe može negativno da utiče na njihov kvalitet. U slučaju kada je potrebno skladištiti En-Strip, sledite uputstva ispod. Koppert B.V. nije odgovoran za gubitak kvaliteta ako se proizvod skladišti duže nego što je preporučeno i/ili u drugačijim uslovima.

  • Skladištenje po prijemu: maksimalno 1-2 dana
  • Temperatura skladištenja: 8-10 °C
  • Na tamnom mestu

Važe opšti uslovi kompanije Koppert (Koppert B.V. odn. povezanih društava). Koristite samo proizvode koji su dozvoljeni u vašoj zemlji i za vaš usev. Proverite lokalne zahteve za registraciju. Koppert ne može snositi odgovornost za neovlašćeno korišćenje. Koppert nije odgovoran za gubitak kvaliteta ako se proizvod skladišti duže i/ili u uslovima drugačijim od preporučenih.

Potrebna vam je pomoć?