Potrošači

Potrošači

Koppert svakog dana pomaže proizvođačima i poljoprivrednicima širom sveta u borbi protiv štetočina i bolesti na prirodan i održiv način. Na taj način se nadamo da pružamo aktivni doprinos održivom društvu, obezbeđujući zdravu hranu u dovoljnim količinama da se prehrani populacija koja brzo raste.

Proizvodnja naših prirodnih neprijatelja, bumbara i mikrobioloških rešenja je proces koji se zasniva na velikom znanju i iskustvu iz različitih oblasti. Pored toga, implementiranje naših proizvoda zahteva intenzivnu podršku. Zbog toga, Koppert prodaje svoje proizvode isključivo profesionalnim uzgajivačima i poljoprivrednicima.

Da bismo vam kao potrošaču pružili najbolju moguću uslugu, sastavili smo listu često postavljanih pitanja. Nadamo se da ćete naći odgovor na svoje pitanje na ovoj listi.

Biološka zaštita useva

Šta je biološka zaštita useva?
Ideja koja stoji iza biološke zaštite useva je vrlo jednostavna: prirodni neprijatelji, kao što su predatorske grinje, bubamare i ose najeznice, se puštaju u borbu protiv štetnih insekata, na isti način kao što to čine i u divljini. Koppert proizvodi razne vrste osa najeznica, predatorskih grinja, buba i tvrdokrilaca, mušica galica i mrežokrilaca. Posetite naš YouTube kanal da vidite kako prirodni neprijatelji napadaju svoj plen.

Prirodno oprašivanje

Šta je prirodno oprašivanje?
Povrće poput paradajza i paprike babure se često razmnožava u plastenicima. Do trenutka kada ukusni mali paradajz stigne do vašeg tanjira, on je prešao veoma dugačak put. Biljka prvo mora da formira plod pre nego što paradajz stvarno počne da raste. U prirodi insekti i druge životinje vode računa o oprašivanju, pa samim tim i o formiranju plodova. Medonosne pčele su tradicionalni važni oprašivači ratarskih i hortikulturnih useva. Bumbar je bliski rođak medonosne pčele. 1987. godine je ustanovljeno da bumbari mogu da se pokažu kao izuzetno korisni oprašivači u plastenicima.

Mikrobiološka rešenja

Pored korisnih orgnizama i oprašivača, proizvodi na bazi mikroorganizama, kao što su bakterije i gljive, čine treći stub za održivu proizvodnju biljaka i useva. Iako ne mogu da se vide golim okom, ovi proizvodi - koji mogu da se koriste iznad i ispod zemlje - imaju potencijal za neverovatna postignuća. Oni se bore protiv bolesti i štetočina, jačaju useve i poboljšavaju apsorpciju hranljivih sastojaka. Njihov razvoj zahteva visokokvalitetna i skupa naučna istraživanja.

Projekti / škola

Da li radite na nekom projektu za školu? Ako je to slučaj, posetite https://www.secretagentsinhorticulture.com/ za informacije o biološkoj zaštiti useva, prirodnom oprašivanju i mikrobiologiji. Takođe možete da pronađete dosta informacija na www.koppert.com, ali ove informacije su uglavnom namenjene profesionalnim uzgajivačima.

Naručivanje promotivnog materijala

Posetite našu internet prodavnicu da biste naručili brošure i druge promotivne materijale. Imajte na umu da su brošure i leci namenjeni profesionalnim uzgajivačima.